jueves, 24 de septiembre de 2009


“Creo que estarán de acuerdo conmigo en que, cuando alguien comienza a hablarte de los templarios, lo mejor es parar el primer taxi que pase por allí y salir huyendo" De tots aquests templarios, amulets, codis se'n riu Felipe Benitez Reyes en la seva novel·la Mercado de espejismos, convertint-la en una burla despietada del fenòmen que es universalitzar amb novel·les com el Codi da Vinci. En diferents moments de la novel·la fa referència a aquest tipus de llibres com per exemple quan diu que "con una Biblia en la mano y un manual de física y química en la otra se puede escribir un best seller impresionante”, o quan s'incita a Lolo Letaud que escrigui un llibre sobre els reis mags com si es tractés d'un receptari o de la combinació d'uns codis trillats.


Mitjançant la paròdia, l'humor i un gran maneig del llenguatge, el lector es passeja per un seguit de situacions delirants i aventures fantasioses. El protagonista de la historia Jacob, màscara de Manuel Vinuesa, accepta un encàrrec del seu amic Sam Benítez per a robar les relíquies dels reis mags suposadament custodiades en la catedral de Colònia. A partir d'aquí, la trama es desplega i ramifica en un munt de peripècies, de situacions rocambolescas, i d'episodis absurds protagonitzats per un tràfec de personatges pintorescos i esperpèntics.


Però, aquesta novel·la també ens parla dels miratges ("espejismos") de la vida definits com la debilitat del pensament, els paranys que ens brinda la nostra imaginació o la necessitat d'inventar-nos la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario