martes, 3 de febrero de 2009

Club de lectura de Sallent

El Club de lectura de Sallent es va iniciar a l'any 2001 a proposta de la Biblioteca per tal de crear un espai on els lectors puguin compartir les seves opinions al voltant d'una novel·la. El funcionament del Club és molt senzill, la biblioteca posa a disposició de tots els participants un exemplar de la novel·la, i un cop al mes es reuneixen totes les persones que volen per comentar-la. Durant aquest quasi 10 anys d'existència, s'han llegit els següents autors i les següents obres:J. D. Salinger, El vigilant en el camp de Sègol.Gabriel García Márquez, Relato de un náufragoSándor Marai, L'última trobadaFerran Torrent, Gràcies per la PropinaMiguel Àngel Asturias, El señor presidenteJesús Moncada, El cafè de la granota.Vladimir Nabokov, LolitaAlbert Camus, L'estranyEdgar Allan Poe, La carta robadaJuan Rulfo, Pedro PáramoToni Sala, Petita crònica d'un professor de secundària.Eduardo Mendoza, El misterio de la cripta embrujadaMichel Quint, Els jardins de la memòriaJuan Marsé, El embrujo de ShangaiPatrick Süsking, La història del senyor Sommer.CursivaPaul Auster, Trilogia de Nova YorkPere Calders, Aqui descansa NevaresEva Piquer, Una victòria diferentCarmen Laforet, NadaManuel Vazquez Montalban, El premioTruman Capote, Desayuno en Tiffany'sMario Benedetti, La treguaSilvia Soler, L'arbre de JudasLuís Sepúlveda, Un viejo que leía novelas de amorCharles Batxer, El festí de l'amorMontserrat Vilarmau, Yousra.Henning Mankell, Asessins sense rostreJaume Cabré, Viatge d'hivern.Herman Melville, Bartleby, l'escriventRafael Sánchez Ferlosio, AlfanhuíDai Sijie, Balzac i la petita modista xinesaCursivaEnric Larreula, Bon diaSlawomir Mrozet. L'arbre.Stendhal, El roig i el negreGeorge Simenon, L'home que mirava passar els tens.Bernardo Atxaga, El fill de l'acordeinista.Antonio Muñoz Molina, BeltenebrosAnna Gavaldà, M'agradaria que algú m'esperés en algun lloc.Gemma Lienas, El final del jocAlmudena Grandes, Castillos de Cartón.Arto Paasilinna, El moliner udolaireRoal Dahl, Del diari de l'oncle OswaldNick Hornby, Com ser boArthur Miller, Panorama des del pontEmpar Moliner, T'estimo si he begutManel quinto. Aurora BàrbaraIgnacio Aldecoa, Parte de una històriaAmelie Nothomb, Metafísica dels tubs.Emili Teixidor, El pa negreAlbert Villaró, ObagaEnrique de Hériz, MentiraCarmen Martín Gaite, Caperucita en ManhattanAlbert Sanchez Piñol, La pell fredaQuim Monzó, GuadalajaraMiguel Delibes, Mujer de rojo sobre fondo gris.Joseph Conrad, En el cor de les tenebresPatricica Highsmith, L'enginyós Sr. RipleyPep Coll, El salvatge dels pirineus.Italo Calvino, El cavaller inexistentJosé Luis Sampedro, La sonrisa etruscaMercè Rodoreda, AlomaCursivaVaris autors, Cuentos de NavidadTahar Ben Jelloun, L'últim amic.


Aquesta blog vol donar continuïtat al Club de Lectura de Sallent, permentent a tots els participants del club o aquelles altres persones que hagin llegit el llibre que es comentarà cada mes, aportar les seves opinions. Cada més trobareu un petit comentari del conductor del Club de Lectura en torn al llibre que es comentarà aquella setmana.

Esperem que aquesta inciativa sigui del vostre interés i que hi participeu força per tal d'acabar dotant-lo de més contingut.

Atentament


Ramon Garcia Alamillo

Conductor del Club de Lectura de Sallent.

1 comentario: